Alçılı uçağa binilir mi?
Oturabildiğiniz sürece uçabilirsiniz. Kırık bacağınız alçıdaysa uçmaya uygun olduğunuzu belirten resmi bir sağlık raporu sunmalısınız. Dizinizi bükemiyorsanız ekstra bir koltuk ayırmalısınız.
Hangi durumlarda uçağa alınmaz?
Uçağa kesici, delici, yanıcı, aşındırıcı ve ezici nesneler hiçbir sebeple alınamaz. Ayrıca, reçeteli ilaç gibi ihtiyaç duyduğunuz bir eşyayı yanınızda taşımalısınız. Reçete yerine, sağlık raporu da sunabilirsiniz. Ancak, reçetesiz veya sağlık sertifikasız ilaçlar uçak kabinine alınamaz.
Hangi durumlarda uçak yolculuğu yapılamaz?
Uçak yolculuğu yapılmaması gereken durumlar: Herhangi bir ciddi ve bulaşıcı hastalık. Kanama, travma ve enfeksiyonlar nedeniyle artan kafa içi basınç. Sinüzit, kulak, burun ve boğaz enfeksiyonları (özellikle östaki borusu tıkalıysa). Yakın zamanda geçirilmiş miyokard enfarktüsü ve krizi.
Uçağa hangi malzemeler alınmaz?
Uçaklarda patlayıcı maddeler, bulaşıcı maddeler, yanıcı maddeler, güvenlik çantaları, oksitleyici maddeler, zehirli maddeler, savunma malzemeleri, dağcılık malzemeleri, depolama gazı, radyoaktif maddeler, manyetik maddeler, oksijen tüpleri ve silahların taşınması yasaktır.
Thy hangi hastalıkları kabul etmiyor?
Gözlük kısıtlamaları dışında herhangi bir kısıtlamanın (SIC, OML, TML, RXO, OAL, OOL, MCL, HAL, SSL, CCL, APL, OCL, OPL, AGL, OSL, REV vb.) bulunması durumunda aday istihdama uygun değildir. HIV, frengi, tüberküloz, hepatit B taşıyıcıları, viral hepatit ve diğer bulaşıcı hastalıkları olanlar istihdama uygun değildir.
Kimler uçak yolculuğu yapamaz?
Doktor muayenesi sonrası uçak yolculuğunu gerektiren hastalıklar şunlardır: Kanser, kalp damar hastalıkları, kronik solunum yolu hastalıkları, stabil olmayan diyabet, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç tedavisi gören kişiler.
Kabin valizinde neler yasak?
Uçakta yanıcı, kesici, delici, ezici veya zararlı maddeler, matkaplar vb. bulundurulmasına izin verilmez. Bagajınızı mutlaka kayıtlı bagaj yöntemiyle taşımalısınız. Orijinal ambalajı, reçetesi veya doktor raporu olmayan ilaçlar el bagajında taşınamaz.
Uçağa binerken hangi ilaç kullanılır?
Uçmaktan korkan kişiler için, terapiye ek olarak kaygı giderici ilaçlar (anksiyete önleyici ilaçlar) kullanılabilir. Bu ilaçlar, uçuş öncesi ve sırasında şiddetli kaygı ve gerginliği giderebilir. Hızlı etki göstermeleri nedeniyle, kaygı giderici ilaçlar acil durumlarda tercih edilebilir.
Kalbinde stent olan uçağa binebilir mi?
Kontrol altına alınamayan kalp yetmezliği veya kalp ritim bozukluğu olan hastalar, son 2 hafta içinde kalp krizi geçiren hastalar veya stent takılmış olan hastalar uçağa binmemelidir.
Uçuşa kabul edilmeyen yolcular kimlerdir?
Girişi reddedilen yolcular, sınır polisi veya pasaport kontrol görevlileri gibi yetkililer tarafından kabul edilemez olarak değerlendirilen yolculardır. Güvenlik ekibi tarafından incelendikten sonra yolcu, kendisini taşıyan havayoluna geri gönderilir.
Ameliyat olan biri uçağa binebilir mi?
Ameliyat sonrası seyahat: Küçük cerrahi işlemlerden sonra (lipom çıkarılması, küçük yara dikişleri vb.) 1-2 gün sonra, basit karın cerrahisi işlemlerinden sonra 4-5 gün sonra, basit olmayan göğüs ve karın cerrahisi işlemlerinden sonra 10 gün sonra uçakla seyahat edilebilir.
Uçağa kimler binmemeli?
Uçakla seyahat etmemesi ve bebeklerle seyahat etmemesi gerekenler kimlerdir? Yedi günden küçük bebeklerin uçakla seyahat etmesine izin verilmez. … HAMİLE KADINLAR. Ticari uçuşlar hamile kadınlar için yeterince güvenlidir. … HASTA. … SİGARA BAĞIMLISI. … ENFEKSİYON HASTALIĞI OLANLAR. … UÇAĞIN İMHA EDİLMESİ. … Unutmayın, uçuş ekibi eğitimlidir.
Uçakta valize ne konmaz?
Uçağa alınmasına izin verilmeyen eşyalar arasında makas, çakı, bız, şırınga ve iğneler bulunur. Ayrıca çok sivri topuklu ayakkabılar veya pense ve patlayıcı maddeler, asitler ve yangın söndürücüler, biber gazı hakkında bir genelge de vardır.Daha fazla makale…
Uçak alt bagajında neler yasak?
Yolcu uçaklarının kargo bölümünde patlayıcı maddeler taşınamaz. Aynı zamanda uçağın altındaki bagaj bölümünde sıvı yakıtlar kabul edilmez. Yangın söndürücüler, asitler, alkaliler veya radyoaktif maddeler genellikle uçakta bulundurulamaz.
Tırnak makası uçağa alınır mı?
Arttırılan güvenlik önlemleri kapsamında, uçuş güvenliği nedeniyle yolcuların kesici, delici, yanıcı veya kolay yanıcı maddeler taşıması yasaklanmıştır, tırnak makası, çakı ve deodorant gibi benzeri kişisel eşyalarınızı yanınızda bulundurmayı unutmayın.
İşitme cihazı ile uçağa binebilir mi?
İşitme cihazı takarak uçağa binebilir miyim? Birçok işitme cihazı modeli Bluetooth işlevine sahiptir. Uçak mürettebatı açıkça Bluetooth izni vermediği sürece, iniş ve kalkış sırasında işitme cihazlarınızı kapatabilir veya uçuş moduna alabilirsiniz.
Uçakta valizde neler yasak?
Uçağın bagajında aşağıdaki maddelerin taşınması yasaktır: yanıcı, aşındırıcı, patlayıcı maddeler, zehirli, radyoaktif ve oksitleyici maddeler, yasaklı maddeler, tıbbi oksijen tüpleri, manyetik nesneler, cıva içeren termometreler, lityum içeren piller ve güvenlik çantaları uçağa alınmaz.
Uçağa ne sokulmaz?
El bagajınızda taşıyabileceğiniz kozmetik ürünleri 100 ml’den fazla olmamalıdır. Sıvı bebek maması gibi temel ihtiyaçlar el bagajı olarak fermuarlı bir torbada taşınabilir. Uçağa yanıcı, kesici, delici, ezici veya zararlı hiçbir madde alınmasına izin verilmez.
Kalbinde stent olan uçağa binebilir mi?
Kontrol altına alınamayan kalp yetmezliği veya kalp ritim bozukluğu olan hastalar, son 2 hafta içinde kalp krizi geçiren hastalar veya stent takılmış olan hastalar uçağa binmemelidir.