Merzifon iklimi nasıl?
Orta Karadeniz Bölgesi’nin iç kesiminde Amasya ilinin bir ilçesi olan Merzifon, Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu ikliminin etkisindedir. Yazları kurak ve kurak, kışları ve ilkbaharları yağışlıdır. Yıllık yağış miktarı 350 kg/m²’dir. Merzifon; 1. derece deprem bölgesinde, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer almaktadır.
Amasya kışın soğuk mu?
Şehir ilkbaharda aşırı yağış alır ve kışları soğuktur. Amasya’yı ziyaret etmek için en iyi zaman Haziran ve Eylül ayları arasıdır. Sıcaktan hoşlanmıyorsanız Eylül ve Kasım ayları arasında gidin.
Merzifon özelliği nedir?
Amasya yakınlarında Yeşilırmak’a dökülen Tersakan deresinin suladığı Merzifon Ovası, bölgenin en önemli tarım alanıdır. Ayrıca burası Tersakan deresinin kolları olan Gümüşsuyu ve Solhan dereleri tarafından sulanmaktadır. Yüzölçümü 971 km2 olup, deniz seviyesinden yüksekliği 740 m’dir. 70 köyü vardır.
Amasya iklimi nasıl?
İklim: İl, Karadeniz iklimi ile karasal iklim arasında geçiş iklimine sahiptir. Yazları karasal iklim kadar kurak, Karadeniz iklimi kadar yağışlı değildir. Kışları Karadeniz iklimi kadar ılıman, karasal iklim kadar sert değildir.
Merzifon kışın kaç derece?
Soğuk mevsim 3,3 ay sürer, 27 Kasım’da başlar ve 5 Mart’ta sona erer. Ortalama günlük maksimum sıcaklık 9 °C’nin altındadır. Merzifon bölgesindeki en soğuk ay Ocak’tır; bu ayda ortalama minimum sıcaklık -4 °C iken, maksimum sıcaklık 4 °C’dir.
Merzifon’dan Fay hattı geçiyor mu?
Amasya’nın Merzifon ve Suluova ilçeleri fay hattı üzerinde yer almaktadır. Türkiye’de üç büyük fay hattı vardır: Kuzey, Doğu ve Batı Anadolu.
Amasya havası temiz mi?
Amasya, Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde bulunan tarihi yapısıyla ünlü bir şehirdir. Şehrin havası çok temiz ve sağlıklıdır. Tarihi Amasya evlerini, camilerini ve müzelerini keşfetmek harika bir seçenektir.
Amasya’ya hangi mevsimde gidilir?
Bu şehri dört mevsim ziyaret edebilirsiniz. Batı Karadeniz’deki diğer şehirler gibi şehri ziyaret etmek Mart ayından itibaren daha keyifli hale geliyor. Amasra’nın en çok ziyaretçi ağırladığı aylar ilkbahar ve yaz aylarıdır. Amasra’da balık yemek ve meşhur salatasını denemek istiyorsanız Mart, Nisan ve Mayıs aylarını tercih edebilirsiniz.
Amasya yaşanır mı?
ABD’li iş dergisi Forbes, Türkiye Cumhuriyeti’nin en yaşanabilir şehirlerini belirledi. 94 başlık altında hazırlanan rapor, Türkiye’de yaşamak ve çalışmak için en iyi şehirlerin listesini ortaya koydu. Amasya, “Çalışmak ve Yaşamak İçin En İyi Şehirler” listesinde 40. sırada yer aldı.
Merzifon neyi ile ünlü?
Anadolu şarapçılığının merkezi sayılan Merzifon’da şarapçılık tarihi Hitit dönemine kadar uzanmaktadır. Anadolu bölgeleri şarapçılık için oldukça elverişlidir. Siyah Merzifon üzümleri en lezzetli yerel üzümlerden biridir.
Merzifonun neyi meşhur yemek?
Merzifon’da kuzu dolması ile meşhur olan Rumi Usta’nın keşkek ve irmik helvasını mutlaka deneyin.
Merzifon’un rakımı kaçtır?
Merzifon’un deniz seviyesinden yüksekliği 740 m’dir.
Amasya kışın kaç derece?
Resmi istatistiklerAMASIA OcakAralıkOrtalama sıcaklık (°C)2,64,6Ortalama en yüksek sıcaklık (°C)7,08,9Ortalama en düşük sıcaklık (°C)-0,81,4Ortalama güneşlenme süresi (saat)2,32,17 satır daha
Amasya pahalı bir şehir mi?
Evin konumuna ve özelliklerine bağlı olarak ev kiraları diğer şehirlere göre oldukça ucuzdur. Emlak fiyatları da birçok şehre göre çok daha ucuzdur. Amasya’da ev satın alarak ve kiralayarak çok düşük bir bütçeyle yaşayabilirsiniz.
Amasya hangi ilden ayrıldı?
Sivas Vilayeti’ndeki Amasya Sancağı, Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir rol oynamıştır. Mondros Ateşkes Antlaşması, I. Dünya Savaşı’nda mağlup sayılan Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında 30 Ekim 1918’de imzalanmıştır.
Amasya yazın sıcak mı?
Yazlar sıcak ve kurak, kışlar yağışlı geçer. En fazla yağışın düştüğü mevsim ilkbahardır. Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçeleri bölgenin genel iklim özelliklerini yansıtır.
Merzifon’da deprem mi?
Amasya’nın Merzifon ilçesinde saat 07.35’te Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Merzifon’un rakımı kaçtır?
Merzifon’un deniz seviyesinden yüksekliği 740 m’dir.
Merzifon neyi ile meşhur?
Anadolu şarapçılığının merkezi sayılan Merzifon’da şarapçılık tarihi Hitit dönemine kadar uzanmaktadır. Anadolu bölgeleri şarapçılık için oldukça elverişlidir. Siyah Merzifon üzümleri en lezzetli yerel üzümlerden biridir.